Ugrás a tartalomra

Hungária szálló

Ády küldte be February 6, 2012 időpontban
Hely/kategóriák

A Siófoki szállodasoron áll három egyforma szálló a Balaton, Lídó és a Hungária. Az három épület azonos terv szerint készült. A harmadik szálloda a Hungária volt 1965 környékén adták át.

A siófoki szállodasor létesítésére a Balaton-környék fejlesztése keretében került sor. A három fsz.+hatemeletes szálló (Balaton, Lidó, Hungária), valamint a fsz.+13 szintes szálló (Európa) összesen mintegy 1100 szállodai férőhelyet biztosít zömmel 2 ágyas, fürdőszobás szobákban. A szállodák idényjelleggel épültek. A hatemeletes épületek lábakon állnak, a földszintjük beépítetlen, ezáltal az amúgy is szűk zöldterület kevésbé darabolódik szét, egyébként is vendégszobák földszinti elhelyezése a terület strand jellege miatt nem volt kívánatos. A szállodasorban elhelyezésre került még egy 1000 adagos konyha-étterem, bár, az utolsónak épült 13 szintes szállodához pedig külön konyha és étterem.
A szállók földszintjén a Petőfi sétány felőli oldalon idegenforgalmi kirendeltség, posta, fodrász és egyéb szolgáltató létesítmények kerültek elhelyezésre. A gépkocsik parkolása a szállodák mentén, a zöldterületen kívül megoldott.F: architecahungarica.hu

Cím

Petőfi sétány 13
Magyarország

Hosszúsági és széleségi fokok